Friday, November 9, 2012

Military Jacket Tuning

Katonai kabát tuning  
DIY >> Accessory  


I always like the challenges how to incorporate new trends into my everyday style. Regarding military trend I've shared my opinion in former post, so you may know that although I've excluded the camo garments I was still interested in pieces in khaki green almost with some feminine touch. The Inditex group - as usual - played a determinant role in spreading of military garments on the streets, the stores of Zara, Stradivarius or Pull and Bear are full of different camo and army pants, jackets, etc. I picked a simple oversized military shirt embellished on pockets in Zara, but I didn't want to spend so much money for it. So what's next? Well, the time has come for a new pretty DIY project!

Mindig szeretem azokat a kihívásokat, amikor egy új trendet kell valahogy a saját öltözködésembe intergrálni. A military irányzat kapcsán már sokat írtam az előző posztban, szóval már tudjátok a terepmintát kizártam, de azért a zöldes khaki színű, nőiesebb darabokat még érdeklődve nézegettem. A military jellegű holmik elterjedését, mint általában, most is főleg az Inditex csoportnak köszönhetjük, a Zara, Stradivarius vagy Pull and Bear üzletei tömve vannak különböző terepmintás, vagy sima katonai zubbonyokkal, nadrágokkal, stb. Én egy laza zöld katonai inget néztem ki a Zarában, aminek az egyik zsebét kövekkel díszítették, azonban nem akartam olyan sokat költeni rá. Hát akkor hogyan tovább? Nos, itt az ideje egy újabb csináld magad akciónak!

Let's start with the source of inspiration, the Zara shirt.

Kezdjük először is az inspiráció forrásával, íme a Zara ing.


As a next step, I went to second hand shops and searched for a military jacket that has pockets and a bit leaner cut since the oversized shirts look so bad on me. Although it is not the perfect copy, but I was satified with the haul.

Következő lépésként, ellátogattam néhány használt ruha boltba, és kerestem egy olyan katonai kabátkát, aminek vannak zsebei, és egy kicsit karcsúsítottabb a szabása, ugyanis az oversize fazon nem túl előnyös nekem. Habár nem mondanám, hogy a tökéletes hasonmásra leltem rá, de azért elégedett voltam az eredménnyel.


In my town it was also not easy to get different colored gems, but maybe you will have more luck :) From this point on the process is so unambiguous: arrange the gems on pocket of shirt and sew them on.

Nem volt egyszerű dolgom a kövecskék beszerzésével sem, de talán ti szerencsésebbek lesztek :) És ettől a ponttól kezdve már egyértelmű a műveletsor: rendezzük el a köveket a zsebfedő részen, majd varrjuk fel őket.


I've also cut out the binding cord by the neckline and hid the hole with some more gems, too. And the great work is done! Next time I'll show you the outfit, as well...

A nyakrésznél levő megkötő zsinórt is kivágtam, majd a lyukat egy-egy kövecskével rejtettem el. És kész is a nagy mű! Legközelebb bemutatom az összeállítást is ...



1 megjegyzés:

Tania said...

Love this jacket dear!! And nice blog ;)
Kiss from

http://lafinestradelnord.blogspot.com.es/

Post a Comment