Wednesday, October 31, 2012

Daily Shoes Week 42-43

Napi cipők 42-43. hét  
FASHION ›› Topanka  

It's time for a little shoe-usage report, the time just flies. Well, the problem of tights/socks have been solved by the weather in last two weeks since the lovely summer quickly turned to winter with it's minus degrees. I'd complain about the lack of some autumn weather, but who should I turn to? I really hope we'll get some nice days before we must force our feet into boots day by day.

Itt az idő egy kis cipőhasználatos riportra, az idő csak úgy repül. Nos, a zokni/harisnya problémát megoldotta az elmúlt két hét időjárása, ugyanis a kellemes nyárias napok gyorsan télibe fordultak, mínuszokkal, ahogy kell. Panaszkodnék az őszi időjárás hiányára, de ugyan kihez fordulhatnék? Tényleg remélem, hogy kapunk még a jóból, mielőtt nap mint nap csizmába kellene kényszerítenünk a lábainkat.

Monday, October 29, 2012

Comic Book Girl

Pop-art lány  
FASHION ›› Outfits  


It's challenge time again! Sorry, but I can't stop to follow this series although this week it has challenged me, indeed. This week our lovely bloggers (Dani, Flor and Ashley) motivated us to "WEAR POP ART".  We cannot talk about a mainstream trend but there are really some funny and original looks that can be spotted on street fashion sites. This is definitely a funny girly trend that looks fresh on young girls, ... and that was one of my problem: how can I incorporate such items into my outfits since I'm definitely not a young girl. ;-) If I had more time I'd have made a shirt with a Warhol print, but now I could find only this H&M t-shirt with comic book print. But the characteristic colors inspired me right away and I knew how to wear it that will correspond to my age and style. The key-word again is the BALANCING: couple the girly pop art tee with a rocking leather jacket then make all it grown up with a black office-like pencil skirt, after that turn back with dotted tights quite till the sophisticated patent loafer. I can't wait for your opinion ...

Újra itt a kihívás ideje! Sajnálom, de nem tudok leállni vele, habár ez a sorozat most tényleg nagy kihívás elé állított. Ezen a héten kedves bloggerjeink (Dani, Flor és Ashley) arra bíztattak, hogy "VISELJÜNK POP-ART" témájú darabokat. Nem egy uralkodó irányzatról beszélünk, de valóban találni néhány vicces és eredeti öltözéket az utcai divat weboldalain. Határozottan egy vidám csajos trendről van szó, ami üdítően fest a fiatal lányokon ... és meg is érkeztünk a problémámhoz: hogyan is tudnám én ezeket a darabokat viselni, hiszen én határozottan nem vagyok fiatal lány. ;-) Ha több időm lett volna, csináltatok mondjuk egy Warhol nyomatos felsőt, de most csak ezt a H&M képregényes pólót tudtam beszerezni. Ugyanakkor a karakteres színek rögtön megihlettek, és már tudtam, hogyan fogom megkomponálni a szettet, hogy az még megfeleljen a saját stílusomnak és koromnak. A kulcsszó ismét az EGYENSÚLY: a csajos pop-art pólót először is egy bőrdzsekivel dobjuk fel, aztán felnőtté tesszük egy irodistás fekete ceruzaszoknyával, majd egy újabb fordulatként pöttyös harisnyát teszünk hozzá, hogy végül elérjünk a szofisztikált papucscipőig. Alig várom a véleményeket ...

Friday, October 26, 2012

Coconut Balls

Kókuszgolyó  
GASTRO ›› Dessert  


Another typical sweets from Hungary thus as the way it happens everybody has the own recipe. I kept the family traditions and use my Mum's recipe, so besides the traditional ingredients of crumbled biscuits and cocoa I enrich the balls with some crushed walnuts, raisins soaked in rum and sour cherry compote. So instead of homogenous thick coffee tasted balls we get some flavor-bomb with rich texture.

Egy újabb tipikus magyar édesség, szóval ahogy ez lenni szokott, mindenkinek megvan a saját receptúrája. Én a családi hagyományokat őrzöm, és anyukám receptje szerint járok el, vagyis a szokásos hozzávalók, mint darált keksz és kakaó mellett némi darabosra tört dióval, rumba áztatott mazsolával, és meggybefőttel gazdagítom a gombócokat. Így aztán a homogén, kemény, enyhén kávéízű golyócskák helyett egy gazdag textúrájú ízbombát kapunk.

Thursday, October 25, 2012

Fall Uniform with Leather and Gems

Őszi egyenruha bőrrel és kövekkel
FASHION >> Outfits


We can take this post as a representational one: I would demonstrate on the one hand the leather trend - in order to be precise the leather insets - respectively show you the gem embellished sweater "in action". As I mentioned before it is my beloved fall uniform: sweater with skirt. This time I opted for monocromatic dark shades what is a good company for leather in my opinion. But adding some sparkle with gems and the texture of knit break down this dark effect right away.

Ezt a posztot most tematikusnak is nevezhetném: egyrészt demonstrálni szeretném a bőr trendet - pontosabban a bőr betéteket -, másrészt megmutatnám a frissen kidekorált ékköves pulóvert "akcióban" is. Ahogy korábban említettem, ez most az én hőn szeretett őszi egyenruhám: szoknya pulóverrel. Ezúttal a monokróm sötét árnyalatoknál maradtam, ami szerintem igen jól mutat a bőrrel. Ugyanakkor a kövecskék csillogása és a kötött anyag textúrája rögtön meg is töri ezt a szigorú hatást.

Tuesday, October 23, 2012

Fall Trends I Love: Leather

Kedvenc őszi trendek: Bőr  
FASHION ›› Fashion Inspiration  

Vogue UK 2012 September
Although we cannot talk about a new trend concerning leather, but if it is possible at all, in this season it has even a stronger presence in fashion. Now forget about the monocracy of moto jackets and tight leather pants, there are quite amazing pieces from designers' boards: coats, sleek dresses, sophisticated tops, baggy pants. I'm not surprised, working with leather requires definitely great skills so it may constantly present to new challenges for designers. And the result itself is a kind of embodiment of luxury, so what more?

Habár a bőr esetében nem egy új trendről beszélünk, mégis ha lehet, az idén még erőteljesebben van jelen a divat világában. Már nem csak a motoros dzsekik és szűk bőrnadrágok egyeduralmáról van szó, egészen elképesztő darabok hagyták el a tervezők asztalait: kabátok, elegáns kis ruhák, rafinált felsők, bő nadrágok. Nem csodálkozom, a bőr megmunkálása minden bizonnyal nagy hozzáértést igényel, így folyton új kihívások elé állíthatja a tervezőket. Az eredmény pedig maga a megtestesült luxus, hát kell ennél több? 

Friday, October 19, 2012

Autumn Florals

Őszi virágminta  
FASHION ›› Outfits


Although last spring and summer I wore this Zara skirt a lot this is also a perfect choise for autumn. It's interesting since pairing it with thick black tights I realized that it has rather a dark green base color instead of black, but no matter. I composed one of my favorite fall uniform: pencil skirt with a cozy knit, it has a relaxed feminine effect in my opinion. Making a bit of contrast today I added a warm green color to the basically cold shades of skirt, finally completed the look with a vintage-like necklace and earrings.

Habár sokat hordtam ezt a Zara szoknyát tavasszal és nyáron, szerintem őszre is tökéletes választás. Érdekes, mert ahogy vastag fekete harisnyát húztam fel hozzá, rájöttem, hogy valójában sötét zöld az alapszíne és nem fekete, no de nincs ezzel semmi gond. Az egyik kedvenc őszi egyenruhámat állítottam össze: szűk szoknyát kényelmes kötött pulcsival, így az egésznek lazán nőies hatása van. Hogy egy kis kontrasztot is adjak az összeállításhoz ma egy meleg fűzöld színű pulóvert választottam a szoknya alapvetően hideg árnyalataihoz, majd némi vintázs hatású ékszerekkel tettem teljessé az öltözéket.

Thursday, October 18, 2012

Sweater with Gem Embellishment

Pulóver ékkő díszítéssel 
DIY >> Accessory 


Nowadays we are living in a kind of ornaments's era in fashion: statement necklaces and earrings, bold baroque prints, rich arm parties, shining golden brocades. One of the basic elements of these sparkling effects are (faux) gems, they are the centerpieces of necklaces, but also used to jazz up a camouflage jacket. I'm sure most of us already had the idea to make some similar DIY with gems, just like me. One of my favorite combo is a simple sweater with statement necklace, and I thought it can be replaced easily with a sweater embellished by neckline. It was an easy job, have a look at that ...

Napjainkban a túldíszítettség korát éljük a divatban: hatalmas domináns nyakláncok és fülbevalók, erőteljes barokk minták, karkötőkkel gazdagon megrakott karok, aranyosan csillogó brokátok. Ezt a csillogást többek közt a drágakövekre emlékeztető dekorköveknek köszönhetjük, általában ezek a középpontjai a nyakékeknek, de ezzel tuningolják fel például a terepmintás katonai zubbonyokat is. Biztos vagyok benne, hogy már sokunknak megmozgatta a fantáziáját ez a díszítés, hisz könnyen elkészíthető házilag is. Így vagyok ezzel én is, az egyik kedvenc párosításom az egyszerű pulóver nagy csillogós nyaklánccal, ami könnyen kiváltható egy már eredetileg is díszített nyakkivágású darabbal. Könnyű meló volt, nézzétek csak ...

Wednesday, October 17, 2012

Daily Shoes Week 40-41

Napi cipők 40-41. hét  
FASHION ›› Topanka  

It's definitely autumn now, so in last two weeks I tried to convince myself to wear some kind of socks or tights. This is an interesting period: some people put their coat and boots on meanwhile others are happy in their sandals or shorts. Well, I'm somewhere in the middle of it: wearing usually long pants with blazers or trench, and the shoes mostly without tights. But I promise I'll be a mom's good girl and get my socks next week.

Határozottan itt van az ősz, így aztán az utóbbi két hétben próbáltam rávenni magam, hogy valamilyen zoknit vagy harisnyát húzzak fel. Érdekes ez az időszak: néhány ember már elővette a nagykabátot és a csizmát, míg mások még szandálban és sortban szaladgálnak. Nos, én valahol középütt helyezkedek el: általában hosszú nadrágot viselek valamilyen blézerrel, vagy ballonkabáttal, és a cipőket még harisnya nélkül. De ígérem anya jó kislánya leszek, és a jövő héten előszedem a zoknijaimat.

Sunday, October 14, 2012

Ladies Night, Leather Time

A bőrdzseki ideje  
FASHION ›› Outfits  


Well, it's challenge time again. If you can remember in the first half of this year there was a bi-weekly challenge announced by Dany from Nany's Klozet - together with her blogmates Flor and Ashes - which was organized around some of the actual trends. I'm glad that they continue this game, so the topic for this week was: "WEAR LEATHER". This time I opted again for a basic item of this season, the black moto jacket. It is a good option also in my age, it can be never "too much". The ensemble is so simple: moto jacket, black skinny jeans and khaki shirt. What spice it all up are the details: snake print clutch and lace-up heels, tiny spike stud buttons on shirt and the lovely angel's wing necklace. Let's go out in the night ...

Nos, ismét eljött a kihívás napja. Ha még emlékeztek, az év első felében kéthetente volt egy kiírás Dany a Nany's Klozet bloggere - illetve blogtársai, Flor és Ashes - szervezésében, ami mindig egy épp aktuális divatirányzatról szólt. Örülök, hogy folytatják ezt a játékot, tehát az e heti feladatunk: "Viseljünk bőrt". Ez alkalommal is a szezon egyik alapdarabjára szavaztam, a fekete motoros dzsekire. Ez egy jó opció, még az én koromban is, soha nem lehet "túl sok". Az összeállítás roppant egyszerű: motoros dzseki, fekete szűk farmer és egy khaki ing. Ami az egészet feldobja, azok a részletek: kígyómintás borítéktáska és fűzős magassarkú, apró hegyes szegecses gombok az ingen és egy bájos angyalszárnyas nyaklánc. Irány az éjszaka ...

Last Moments in Garden

A kert utolsó pillanatai  
GARDEN ›› Park and flowers  


We're barely over the heat but now almost need to worry about the first frost, so for sure I made a quick  inventory in the garden. Summer played havoc with out plants, but last month we had a moderate weather with lot of rain so it seems to work miracle. There are plants that regularly re-sprout as if it were spring again. Hopefully the frost will come later so plants also have time to prepare for cold. Of course I'd enjoy them for a while, too. Warning, lots of pictures follow!

Még alig ért véget a nagy meleg, máris az első fagy miatt kell aggódnunk, így aztán csináltam egy gyors leltárt a kertben. A nyár bizony nagy pusztítást végzett, de az elmúlt egy hónap enyhébb időjárása és a sok eső egyfajta csodát művelt. Vannak növények, amik szabályosan újra hajtanak, mintha tavasz lenne. Remélem a fagy még várat magára egy kicsit, és lesz idejük a növényeknek is felkészülni a hidegre. No meg én is gyönyörködhetek bennük még egy ideig. Vigyázat, sok kép következik!

Thursday, October 11, 2012

Mix It Up

Összekeverve  
FASHION >> Outfits 


After talking about tweed and plaid trend let me show you one of my interpretation. Okay, originally it was not my idea to mix different patterns of tweeds and plaid - check the last picture of Denni from ChicMuse -, but fortunately her fantastic designer ensemble can be reproduced easily with simple items. There is a good balance established by the triplet of the sophisticated gray tweed skirt, the rocker styled plaid shirt and the little mannish patent loafer. As a final clash I added a purse made of different tweed with patent details.

Miután hosszasan taglaltam a tweed és a kockás trendeket, íme egy saját példa. Oké, eredetileg nem az én ötletem volt a különböző tweed és kockás minták keverése - lásd az utolsó képet Denniről, a ChicMuse bloggeréről -, de szerencsére az ő csodás dizájner összeállítását viszonylag könnyű reprodukálni egyszerű darabokból is. Egy igen jó egyensúly alakul ki a visszafogott szürke tweed szoknya, a rocker stílusra hajazó kockás ing és a maszkulin jellegű lakk papucscipő hármasából. Utolsó csapásként egy negyedik textúrát hoztam be a szettbe, mégpedig a lakk díszítésű tweed táska személyében.

Wednesday, October 10, 2012

Fall Trends I Love: Tweed and Plaid

Kedvenc őszi trendek: Tweed és kockás  
FASHION ›› Fashion Inspiration  


Sitting on your porch wrapped in a warm blanket, strolling in the park among falling leaves in your chunky sweater, armed with a thick tweed skirt or jacket enjoying the autumn elegance: these are some of the typical dreamy fashion moments of fall. Thanks to Michael Kors, Ralph Lauren, Rodarte or Burberry this coutryside spirit moves into our wardrobe now with tweeds, plaids, tartan or shearling pieces. You can do a real vintage makeover with these items, or combine with leather and fur to get a more modern look. Let's have a look for some inspiration ...

Egy meleg takaróba burkolózva ülni a tornácon, hulló falevelek között kószálni a parkban egy nagy kötött pulóverben, vastag tweed szoknyával vagy zakóval felvértezve élvezni az őszi eleganciát: íme néhány tipikus őszi, álomszerű divatkép. Idén ősszel Michael Kors, Ralph Lauren, Rodarte vagy a Burberry divatház elhozza számunkra ezt a vidéki hangulatot, és a különféle tweed, kockás, skótmintás vagy gyapjú darabok beköltözhetnek a gardróbunkba. Kipróbálhatunk egy igazi vintázs összeállítást, míg bőrrel és szőrmével kombinálva már egy jóval modernebb összképet kapunk. Hát vessünk a képekre néhány pillantást és inspirálódjunk ...

Monday, October 8, 2012

Plum Pie

Szilvás pite  
GASTRO ›› Dessert  


I think it's quite clear now that we love fruit pies: these cakes are easy to make and relatively healthy. Well the time for plum has come. I used the usual pie recipe with some modifications: I halved the amount of sugar, respectively mixed rye and wheat flour. I baked it in an ordinary pie mold and this time I've arranged only a few pieces of fruits on the top, but I suggest to try it once richly laden with plums, as well.

Azt hiszem, most már egészen világos, hogy nagyon szeretjük a gyümölcsös pitéket: könnyen elkészíthető süteményekről van szó, és még viszonylag egészséges is. A szokásos pite receptet használtam, némi módosítással: felére csökkentettem a cukrot, illetve rozs- és búzalisztet használtam. Hagyományos piteformában sütöttem ki, ezúttal csak kevés gyümölccsel, de ajánlom, hogy egyszer próbáljátok ki szilvával gazdagon megrakva is.

Friday, October 5, 2012

Take Me Sailing

Vitorlázós hangulatban  
FASHION ›› Outfits  


Believe me I did not wear this ensemble for sailing. I was only too excited to wait for the weekend, so I thought demonstrating the "blue trend" this time I opt for a sailing inspired navy blue. All the numbers are classic elements of nautical style: striped tee with navy blue trousers, chain necklace and my red accessories as usual. On the latest sale of H&M I purchased this blue cardigan with white trimming and lovely bow embellishment on pockets, it brings a relaxed feminine touch for the outfit. Don't you think so?

Higgyétek el, nem ezt az összeállítás viseltem a vitorlázáson. Csupán a hétvégére várva túl izgatott voltam, és úgy gondoltam a "kék trend" demonstrálására ezúttal a vitorlázás inspirálta tengerészkék mellett döntök. Minden egyes darab a tengerész stílus klasszikus alapdarabja: csíkos póló sötétkék nadrággal, láncos nyaklánc és a szokásos piros kiegészítőim. A H&M legutóbbi leárazásán szereztem be ezt a sötétkék kardigánt, tetszett a fehér szegély, illetve a jópofa masnis zsebmegoldás. Szerintem igazán laza és nőies hatást kölcsönöz az öltözéknek, nem gondoljátok?

Thursday, October 4, 2012

Sailing

Vitorlázás  
POSTCARDS  


Last weekend I spent with a very good company and went for sailing on lake Balaton. It was the first time I tried (hopefully not the last) and I really enjoyed it. The peace, the calm and harmony with nature, it is so difficult to reflect via pictures, but maybe you can feel the vibe a little.

A múlt hétvégét egy jó kis társasággal töltöttem, elmentünk vitorlázni a Balatonra. Ez volt az első alkalom, hogy kipróbáltam (remélhetőleg nem az utolsó), és igazán élveztem. A béke, a nyugalom és a természettel való harmónia, mindezt elég nehéz képekkel visszaadni, de talán egy kicsit átérzitek a hangulatát.

Wednesday, October 3, 2012

Daily Shoes Week 38-39

Napi cipők 38-39. hét  
FASHION ›› Topanka  

Well we've reached in the fourth quarter of year so the result of our quasi-scientific experimental will be embodied soon. I had quite interesting and busy last two weeks although it has no relevant trace on the shoes. The weekdays I spent mostly with work and had lot of errands to do, that's why the dominance of flats. On the weekends I had some leisure time, open air party and on last Friday we've gone for sailing by Balaton. Since I needed additional comfy shoes with white sole for sailing I've bought these funky gold sneakers on the sale of F&F, in the end it became my favorite number so I wore on both days. Then let's see the list of shoes...

Hát elértük a negyedik negyedévet, szóval hamarosan testet fog ölteni a kvázi tudományos kísérletünk eredménye. Egészen érdekes és mozgalmas két héten vagyok túl, habár ez a cipőkön nem annyira látszik. A hétköznapokat többnyire munkával töltöttem, és sok volt az elintéznivalóm is, ezért hát a lapos cipők dominanciája. A hétvége a kikapcsolódásé volt, egy kis szabadtéri parti, illetve múlt pénteken vitorlázni mentünk a Balatonra. Mivel szükségem volt egy fehér talpú vitorlás pótcipőre, vettem egy bohókás arany tornacipőt az F&F leárazásán, ami a végén a kedvencem lett, így mindkét nap ezt viseltem. Hát akkor lássuk a cipők listáját ...

Monday, October 1, 2012

Magical Leopard

A mágikus leopárd  
FASHION ›› Outfits  


Many people are still averse of leopard shoes - bad girl attitude - but if you use them smartly they can be the Jolly Joker in your wardrobe. For example let's take this ensemble: this is a simple color variation for burgundy pairing it with beige and black, but spicing up with leopard peep-toes you can get a playful and chic outfit. So come on girls, let's be brave and walk your leopards!

Sok ember még mindig idegenkedik a leopárd mintás cipőktől - a rossz lány attitűd -, pedig ha okosan használjuk, akkor a gardrób igazi jolly jokere válhat belőle. Nézzük például ezt az összeállítást: egy egyszerű színkombót hoztam össze a most divatos burgundira, egy kis bézzsel és feketével párosítva, azonban a leopárd magassarkúval megfűszerezve máris egy játékos és sikkes szettet kaptunk. Szóval gyerünk lányok, legyetek bátrak és sétáltassátok meg a leopárdjaitokat!