Saturday, August 11, 2012

Peach Jam

Őszibarack dzsem  
GARDEN ›› Vegetable garden  


Unfortunately this year we hadn't enough peaches on the trees but since this is the most favorite jam of my son I bought some fruits on the market and made a new fresh portion. We prefer the peach jam if there are bigger fruit pieces in it (unlike the apricot jam which I mush completely). For preservation I used again the 3:1 gelling powder so I can minimize the amount of sugar and not least because this is the quickest method of making jams. Now I wouldn't describe the steps in details but check the pictures about how I made it.

Sajnos ebben az évben nincs elég őszibarackunk a fákon, de mivel ez a fiam kedvenc lekvárja, vettem némi gyümölcsöt a piacon, és készítettem egy kis friss adagot. Mi jobban szeretjük, ha gyümölcsdarabok vannak az őszibarack dzsemben (ellentétben a sárgabarackkal, amit teljesen átpaszírozok). A befőzéshez most is a 3:1 zselésítőket használtam, így minimalizálni tudom a cukor mennyiségét, és nem utolsó sorban ez a leggyorsabb metódus. Most nem írnám le részletesen a lépéseket, de néhány képen keresztül megmutatom, hogy készült a dzsem.





0 megjegyzés:

Post a Comment