Őszibarack dzsem
GARDEN ›› Vegetable garden
Unfortunately this year we hadn't enough peaches on the trees but since this is the most favorite jam of my son I bought some fruits on the market and made a new fresh portion. We prefer the peach jam if there are bigger fruit pieces in it (unlike the apricot jam which I mush completely). For preservation I used again the 3:1 gelling powder so I can minimize the amount of sugar and not least because this is the quickest method of making jams. Now I wouldn't describe the steps in details but check the pictures about how I made it.
Sajnos ebben az évben nincs elég őszibarackunk a fákon, de mivel ez a fiam kedvenc lekvárja, vettem némi gyümölcsöt a piacon, és készítettem egy kis friss adagot. Mi jobban szeretjük, ha gyümölcsdarabok vannak az őszibarack dzsemben (ellentétben a sárgabarackkal, amit teljesen átpaszírozok). A befőzéshez most is a 3:1 zselésítőket használtam, így minimalizálni tudom a cukor mennyiségét, és nem utolsó sorban ez a leggyorsabb metódus. Most nem írnám le részletesen a lépéseket, de néhány képen keresztül megmutatom, hogy készült a dzsem.
0 megjegyzés:
Post a Comment