Monday, November 5, 2012

Pumpkin Muffins

Sütőtökös muffin  
GASTRO ›› Dessert


Due to lack of time I'd share another quick dessert with you. I promise next time I try to post a main course again but it takes me more time to write. Well, it's definitely the season of pumpkins so if you haven't got a muffin recipe for this vegetable then here comes one of my favorite.

Időhiány miatt ismét egy gyors desszertet osztanék most meg veletek. Legközelebb ígérem, próbálok valamilyen főételt is posztolni, de azt mindig több időbe telik megírni. Szóval, az egyértelmű, hogy most van a sütőtök szezonja, így ha még nem lenne egy bejáratott muffin receptetek, akkor következzék az én egyik kedvencem.

Ingredients (for 12 pieces):
- 2 eggs
- 10 dkg butter
- 10 dkg cane sugar
- 1-2 tsp cinnamon
- 15 dkg wheat flour
- 5 dkg corn flour
- 1 pck baking powder
- 15-20 dkg coarsely grated pumpkin
- maybe some milk to dilute the dough

Hozzávalók (12 darabhoz):
- 2 tojás
-10 dkg vaj
-10 dkg nádcukor
- 1-2 tk fahéj- 15 dkg búzaliszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 1 cs sütőpor
- 15-20 dkg durvára reszelt sütőtök
- esetleg tej, ha hígítani kell a tésztát

Preparation:
follow the usual muffin-making process. Combine the dry ingredients (flours, baking powder, cinammon) in a bowl. Then take a large bowl, mix the eggs and sugar with a blender until it become smooth. Add the melted lukewarm butter, the mixture of dry ingredients and the grated pumpkin, mix them well. If the dough became too firm dilute it with some milk.

Scoop the dough into muffin cups and bake in oven of 190°C for 25-30 minutes. When it is ready right after removing them from oven you can also brush the top of muffins with hot milk with sugar dissolved in it.

Enjoy your meal!


Elkészítés:
kövessük a szokásos muffin receptet. Előbb a száraz alapanyagokat - mint lisztek, sütőpor, fahéj - jól vegyítsük el egy kisebb tálban. Ezután vegyünk egy nagyobbat, és kézi mixerrel keverjük habosra a tojást a cukorral. Hozzáadjuk a langyos olvasztott vajat, a száraz hozzávalókat, valamint a reszelt sütőtököt, és teljesen összedolgozzuk. Ha egy kicsit keményebb lett a tészta, hígítsuk egy kis tejjel.

A masszát előkészített muffin formákba kanalazzuk, és 190°-os sütőben 25-30 percig sütjük. Amikor kész, rögtön a sütőből kivéve megkenhetjük a tetejüket forró cukros tejjel is.

Jó étvágyat!



1 megjegyzés:

! * ♔ ♥... !*~ ღ tokkii autumn 토 끼 가 을 ღ ~*!:♡ ♔ * said...

Hello !! I am your newest follower /

Appreciate if U can FOLLOW me back :)

Very pretty and classy, love the look :)
I follow you now ! Wanna be your friend!
Follow me back on facebook ,twitter,and GFC and add me as a friend in GFC
love you dear :)

Marcchanelette.blogspot.com
MarcBelle Chanelene

Post a Comment