Wednesday, November 7, 2012

Fall Trends I Love: Military

Kedvenc őszi trendek: Katonás stílusban  
FASHION >> Fashion Inspiration  

Vouge Paris March 2010

Talking about military trend, or say army style, we must recognize that it returns back from time to time though with continously changing attitudes. As it is proven by the great editorial of our Eniko Mihalik from 2010 the latest wave of military trend has already appeared some years ago, but to my great joy recently there are even more interesting fusions and feminine shiluettes coming out with these basically masculine army garments. That is why this year military and me became friends so I've picked up to my favorite fall trends' list.

A military trend, avagy katonás stílus esetében egy időről időre visszatérő, ugyanakkor folyamatosan változó divatirányzatról beszélhetünk. A legutóbbi hullám már évek óta jelen van, ahogy azt Mihalik Enikő 2010-es fotósorozata is bizonyítja, de nagy örömömre egyre érdekesebb fúziók, nőiesebb sziluettek látnak napvilágot ezekkel az alapvetően maszkulin jellegű katonás darabokkal. Ezért aztán az idén már egészen megbarátkoztam vele, s fel is vettem a kedvenc őszi trendjeim listájába.

Source: www.fashionista.com

The most characteristic pieces of military style are the coats and jackets, you can identify all the details that lift a garment into army style: clear and sharp tailoring, strong shoulders often with straps, metal buttons, pockets. I love all the pieces from runway, I'd accept them without a word.

A military stílus legkarakterisztikusabb darabjai a kabátok és a zakók, minden olyan részletet megtalálni rajtuk, ami egy ruhadarabot katonássá tehet: egyszerű és határozott szabásvonal, erőteljes vállak, sokszor váll-lappal díszítve, fémgombok, tűzött zsebek. Minden darabot imádok, ami a kifutón megfordult, szó nélkül elfogadnám őket.

Source: www.fashionista.com

And here comes the real feminine twist: accent on the waist with belts and pairing pencil skirt or even a floaty one. Wonderful! I hope all of you are so enthusiastic now as I am! :) But I have a bad news right now: these items can be hardly found in stores, the street is about another madness.

És következzen az igazi feminin csavar: egy övvel a hangsúly a derékra kerül, majd adjunk hozzá egy ceruzaszoknyát, vagy akár egy légies muszlin darabot. Csodálatos! Most már remélem mindannyian olyan lelkesek vagytok, mint én! :) De rögtön van rossz hírem is: ezeket a darabokat nehezen találni meg a boltok kínálatában, az utca már egy másik őrületről szól.

Fashionvibe, CheetahIsTheNewBlack, FashionAgony, Fashionvibe

Camouflage, this is the key-word in street style nowadays. Regarding my relationship with camo, well, it's quite similar to comic prints: meanwhile the military trend on runways can be worn in any age, the camo print is rather for young girls. The most typical ensembles are casual ones like above: with shorts and t-shirts pairing sneakers or lace-up shoes. But thanks to the creative minded street style queens they've found out how to transform this wear into a more feminine look.

Terepminta, ez manapság a bűvös szó az utcai divatban. Ami az én hozzáállásomat illeti, nos, hasonló a képregény mintához: amíg a kifutókon látott military stílus minden korosztálynak ajánlott, addig a terepminta inkább a fiatalok divatja. A legjellemzőbb utcai szettek kényelmesek, lazák: rövidnadrággal és pólóval, illetve sport- vagy fűzős cipővel párosítva. De köszönhetően az utcai divat kreatív királynőinek, ők már kitalálták, hogyan formálhatják át a terepmintás kabátkát, hogy a végeredmény sokkal nőiesebb legyen.

JuliPhotoDiary, Atlantic-Pacific, WendysLookbook, LaurenConrad

First of all, high heels, it is a must to make contrast. Then you can add necklaces, belts, flirty skirts, lace and tulle, or pin a chic Chanel brooch if you have one at home. :) Fortunately some camo jackets in stores are already embellished with gems or have ruffles at the back, so having the appropriate contrast we want to achieve. And be brave with mixing patterns, as always.

Először is, magassarkú cipő, ez kötelező a megfelelő kontraszthoz. Aztán adhatunk még hozzá nyakláncokat, övet, kacér szoknyát, csipkét vagy tüllt, de akár kitűzhetünk egy sikkes Chanel brosst is, ha van otthon. :) Szerencsére némelyik terepmintás ingkabát már eleve kövekkel díszített, vagy a hátulján raffolt, szóval már megvan az az ellenpont, amit el szeretnénk érni. És bátorság, nyugodtan keverhetjük a mintákat is.

Atlantic-Pacific, Fashionvibe, Desdeeltropico, Beeswonderland

We can not pass unnoticed by the camouflage pants. Look at my favorite styling tips: combine with cozy sweater and loafer as Blair, or add the versatile denim shirt with heels, but you can try a simple white blouse (or maybe a lime colored one), respectively play your trump-card and add black leather for army look.

Nem mehetünk el szó nélkül a terepmintás nadrágok mellett sem. Nézzük a kedvenc stílus tippjeimet: kombináljuk egy laza szvetterrel és papucscipővel, akárcsak Blair, vagy párosítsuk a sokoldalú farmeringünkkel és egy magassarkúval, de kipróbálhatjuk egy fehér blúzzal (vagy még inkább egy lime zöld színűvel), illetve kijátszhatjuk a szezon ütőkártyáját, és vegyünk fel hozzá valami fekete bőr holmit, hogy igazán katonásan nézzünk ki.

FashionAgony, JuliPhotoDiary, Atlantic-Pacific, Fashionvibe

If you don't want to buy anything in camo - like me - you may choose some simple khaki and green army garments: shirt, jacket, vest or even parka.There are numerous similar variation with them, too.

Finally have a short look at my wardrobe, as usual. I've already told that I don't think I'll stand in the game of camouflage, but remain by simple khaki garments to achieve a bit military look. I've already made a little DIY that I'll show you next time to make a green army jacket with gem embellishment. I think my double beasted coat with a pencil skirt and black riding boots may also result a soldierly appearence. :)

Ha nem akarunk terepmintás ruhákat vásárolni - mint én -, akkor választhatunk egyszerű khaki vagy zöld katonás holmikat: inget, dzsekit, mellényt, vagy akár egy parkát. Számtalan hasonló variációs lehetőség van ezekre a darabokra is.

Végezetül vessünk egy gyors pillantást a gardróbomra. Már említettem, hogy nem szándékozok beszállni a terepmintás játékba, hanem maradnék csak a terepszíneknél. Már volt is egy kis házi projektem, ahol egy zöld katonás kabátkát díszítettem fel kövekkel, hamarosan megmutatom. Azt hiszem a duplasoros gombolású kabátomat is ide sorolhatom, egy ceruzaszoknyával és lovaglócsizmával talán katonás kinézetet varázsolhatok belőlük is. :)




1 megjegyzés:

Anonymous said...

great inspirations :)
jbroccolis.blogspot.com

Post a Comment