Friday, February 22, 2013

Baroque Trend

Barokk trend 
FASHION >> Fashion inspiration 

Source: How To Spend It, 2012, "Baroque Editorial"

Okay, first of all, I know that I'm in sooo big late with this post since I should rather write about new spring trends but I've invested so much efforts on collecting all stuffs last autumn that I did not want to get it all lost. Anyhow, I think in next season we will meet again some items thus maybe this post will give you inpiration later. Well, let's see what "baroque" means for me in the world of nowadays' fashion...

Oké, először is tisztában vagyok vele, hogy nagyon-nagyon el vagyok késve ezzel a poszttal, és inkább a friss tavaszi trendekről kellene beszámolnom, de olyan sok energiát fektettem ősszel az anyaggyűjtésbe, hogy nem akartam veszni hagyni ezt a csodás képanyagot. Egyébként úgy gondolom, a következő szezonban egyes jegyek még vissza fognak köszönni, így talán még később szolgálhat ez a poszt inspirációként. Nos, lássuk akkor mit is jelent számomra a "barokk" napjaink divatvilágában...

Source: fashionista.com

Do you remember these pictures of Dolce&Gabbana FW2013 fashion show? It was nearly incredible how these talented designers visioned a complete embellishment of a baroque church onto women. It was so brave idea and a spectacular show, but I was just looking on it as a beautiful painting in the museum. But as I had a look little closer and saw what elements they used slowly it became much more easier to translate it to my language.

Emlékeztek még a tavalyi Dolce&Gabbana 2013-as őszi/téli kollekciójára? Szinte hihetetlen, ahogyan ezek a kivételesen tehetséges dizájnerek egy barokk templom komplett díszítését a nőkre álmodták. Nagyon bátor gondolat volt részükről, és persze egy varázslatos show-t láthattunk, de akkor én még csak úgy tekintettem rá, ahogy a múzeumban egy gyönyörű képre szokás. De amint egy kicsit közelebbről megnéztem, és láttam milyen elemekből építkeztek, lassan egyre könnyebbé vált, hogy a saját nyelvemre fordítsam le ezt a trendet.


What words get into my mind hearing "baroque": over-embellished, monumental, magnificence and splendour, detailed craftmanship ... And look at the clothes: the luxury of fabrics of silk, velvet and lace, the dramatic blacks with splendid golds, the rich flower motifs, embroideries, or the big bold jewelries. Dolce&Gabbana use them all together, but we can also pick some of these motifs and use only in small amount to get an imaginative but still classy look. It is worth getting some more inspiration from other designers as well.

Hogy milyen szavak jutnak eszembe a "barokk" hallatán: túldíszített, monumentális, pompa és ragyogás, aprólékos kivitelezés ... És akkor nézzük csak ezeket a ruhákat: a selyem, bársony és csipke anyagok luxusa, a drámai feketék ragyogó arannyal párosítva, gazdag virágmotívumok, hímzések, vagy a nagy, hangsúlyos ékszerek. Dolce&Gabbana kollekciójában mindezeket az elemeket egyszerre vonultatják fel, azonban mi kiragadhatunk csak egy-egy motívumot, és máris egy fantáziadús, de mégis klasszikus öltözéket kaphatunk. Még több inspirációért érdemes körülnézni más dizájnerek bemutatóin is.


You can choose a richly embroidered sweater or brocade items with pairing classic black.

Választhatunk egy gazdagon hímzett szvettert, vagy valami brokát holmit, s párosítsuk klasszikus feketével.


But dresses can also get a bit more modest but still beautiful embellishment.

De a ruhák is kaphatnak egy kissé visszafogottabb, de mégis gyönyörű díszítést.


Velvet has also a little "baroque taste" for me: the luxurios effect of an emerald green dress or that fabulous black one from Etro. Meantime these velvet suits bring some feminine playfulness into that strict tailoring.

A bársony anyagnak szerintem van egy kis "barokkos íze": a smaragdzöld ruha luxus hatása, vagy az a mesés fekete Etro darab. Ugyanakkor ezeknél a kosztümöknél a bársony az, ami finomságot, játékos nőiességet hoz a kissé szigorú szabásvonalba.


In order to get a more muted effect choose a nice velvet pencil skirt: it looks great even with a sexy lace number, or coupling with fur, probably can go a little further and opt for a t-shirt.

And then, let's see again how the street reflected on this trend!

A visszafogottabb hatás kedvéért választhatunk egy szép bársony ceruzaszoknyát is: nagyszerűen fest egy szexi csipkés darabbal, vagy szőrmével, de tovább is léphetünk, és esélyt adhatunk talán egy pólónak is.

És akkor lássuk ismét, hogy reagált az utca erre a trendre!

Source: nanysklozet, theblondesalad, stockholmstreetstyle, lovely-pepa

The absolute winner were the brocade or baroque printed pants: you can be chic with a leather peplum or silk blouse and coupling with heels, but simple white shirt is also a good option, not talking about the leopard pumps :)

Abszolút nyertesnek a nadrágok számítanak: brokát, vagy csak szimplán barokk nyomott anyagokból. Sikkes megoldás, ha egy bőr peplumos toppal, vagy selyem blúzzal és egy magassarkúval párosítjuk, de egy egyszerű fehér ing is jó opció, nem is beszélve a leopárd cipőről :)

Source: atlantic-pacific, stylescrapbook, wendyslookbook, lookbook

You can see how many different ensembles can be put together with a baroque skirt.

Íme, milyen sokféle stílusba lehet alkalmazni a barokkos szoknyákat.

Source: chicmuse, lookbook, wendyslookbook

It seems the velvet pieces are still waiting on their big street fashion debut, it is so rare to catch a good outfit with it. In contrast to the accessories: big statement jewelries and curly sunglasses have already dominated the streets for long time.

Úgy tűnik, a bársony darabok még váratnak magukra, ami a nagy street-fashion debütálást illeti, ritkán találni egy érdekesebb összeállítást. Ellentétben a kiegészítőkkel: a nagy karakterek ékszerek, valamint az ívelt napszemüvegek már régóta uralják az utcákat.

Source: stylescrapbook, beeswonderland, crazystylelove, theblondesalad, stockholmstreetstyle

Finally, I would close this post with the inimitable icons of street fashion and some more pictures from that fabulous editiorial of How To Spend It magazin last year. Relax and enjoy!

Végezetül, néhány képpel zárnám ezt a posztot: elsőként az utcai divat utánozhatatlan ikonjaival, majd a How To Spend It magazin tavalyi fotósorozatának további gyöngyszemeivel. Dőljetek hátra, és élvezzétek!

Source: stockholmstreetstyle




Source of montages: fashionista.com

1 megjegyzés:

cecylia.com said...

I adore this editorial- the chicks are a beautiful touch :D

Post a Comment