Sunday, October 14, 2012

Last Moments in Garden

A kert utolsó pillanatai  
GARDEN ›› Park and flowers  


We're barely over the heat but now almost need to worry about the first frost, so for sure I made a quick  inventory in the garden. Summer played havoc with out plants, but last month we had a moderate weather with lot of rain so it seems to work miracle. There are plants that regularly re-sprout as if it were spring again. Hopefully the frost will come later so plants also have time to prepare for cold. Of course I'd enjoy them for a while, too. Warning, lots of pictures follow!

Még alig ért véget a nagy meleg, máris az első fagy miatt kell aggódnunk, így aztán csináltam egy gyors leltárt a kertben. A nyár bizony nagy pusztítást végzett, de az elmúlt egy hónap enyhébb időjárása és a sok eső egyfajta csodát művelt. Vannak növények, amik szabályosan újra hajtanak, mintha tavasz lenne. Remélem a fagy még várat magára egy kicsit, és lesz idejük a növényeknek is felkészülni a hidegre. No meg én is gyönyörködhetek bennük még egy ideig. Vigyázat, sok kép következik!


New life: the green lawn, re-blossoming sweet alyssum and marigolds, and of course the flowers of October: alpine asters and chrysanths.

Új élet: zöld fű, újra virágzó illatos ternye és büdöske, no meg persze az októberi virágok, őszirózsa és krizantémok.My big favorites, the sedums are still spectacular.

Nagy kedvenceim, a varjúhájak is még mutatósak.Maybe berries are the most beautiful at this time, snowberry and pyracantha bushes.

A bogyós növények is talán ilyenkor a legszebbek, hóbogyó és tűztövis.Then here we have the wonderful inflorescence of fountain grass and smoke bush.

Aztán itt vannak a tollborzfű és a cserszömörce csodálatos bugái.Poor lawn, either it suffers from dryness, or fungi grown on it, there is no middle course. The newly planted rambler roses has just recovered.

Szegény gyep, vagy a szárazságtól szenved, vagy a gombák szaporodnak el rajta, nincs középút. Az új futórózsák is csak most tértek magukhoz.


Anyhow, the situation is not so bad. // De azért nem olyan rossz a helyzet.And finally, what remained in balcony boxes, respectively my current project, landscaping and planting on the street.

És végül, ami a balkonládákban maradt, illetve az aktuális projekt, utcafront rendezés.
0 megjegyzés:

Post a Comment