Sunday, May 27, 2012

Spinach Pear Chicken Salad

Spenótos körtés saláta csirkével  
GASTRO >> Everyday supper  


In this salad the tender spinach leaves substitute the salad mix. I think the tastes are rather tuned for autumn but we had fresh spinach in the garden so I couldn't resist making it. Other advantage of this recipe that we can use the remaining roasted/grill chicken pieces, this time I utilized the honey mustard chicken wings that I prepared former day, its taste matched with the dressing so much. I know some blue cheese would have been perfect for the walnut-pear couple, but sorry I don't like it ... yet ... so I served this salad with cheddar toast.

Ebben a salátában a zsenge spenótlevelek helyettesítik a saláta mixet. Szerintem az íze inkább az őszt idézi, de mivel a kertben épp termett a friss spenót, nem állhattam meg, hogy elkészítsem. A másik pozitívum ebben a receptben, hogy használhatunk megmaradt sült/grillezett csirkehúst, ezúttal én az előző napi mézes-mustáros csirkeszárnyakat hasznosítottam újra, az ízük nagyszerűen illett a dresszinghez. Tudom némi kék sajt passzolt volna igazán a dió-körte pároshoz, de sajnos én nem szeretem ... egyenlőre ...így egy kis cheddar sajtos pirítóst szolgáltam fel a salátához.

Ingredients (Serves 2):
- 2 big palmful tender/baby spinach leaves
- 1 pear
- 1/2 lemon
- 5 dkg walnut
- 1 grilled chicken breast or 6 chicken wings
- 1 tbsp balsamic vinegar
- 3 tbsp olive oil
- 1 little clove of garlic
- salt, pepper
- cheese toasts

Hozzávalók (2 főre):
- 2 nagy marék zsenge v. bébi spenót
- 1 körte
- 1/2 citrom
- 5 dkg dió
- 1 grillezett csirkemell, vagy 6 csirkeszárny
- 1 ek. balzsamecet
- 3 ek. olíva olaj
- 1 kis gerezd fokhagyma
- só, bors
- sajtos pirítós

Preparation:
wash and clean spinach leaves, let them dry. Chop the meat into bite size. Cut the pear into cubes, you can peel it if you like, then sprinkle with the lemon juice. In a hot dry pan brown the walnut a little, but do not burn them, and if it gets cool then crush into larger pieces.

Place the cheese toast under the grill and compose the salad: mix the vinegar with olive oil, salt, pepper and grated garlic. Add the crushed walnut, the pear cubes, chicken meat and spinach leaves, mix them lightly. Serve immediately with the toast on the side.

Enjoy your meal!


Elkészítés:
mossuk és tisztítsuk meg a spenótleveleket, szárítsuk meg. Tépkedjük a húst falatnyi darabokra. A körtét kockákra vágjuk, ha tetszik meg is hámozhatjuk előtte, majd locsoljuk meg a fél citrom levével. Egy forró serpenyőben pirítsuk meg egy kicsit a diót, de ne égessük le, majd amikor kihűlt egy kissé törjük durvára.

Készítsük be a sajtos pirítósokat a grill alá, és állítsuk össze a salátát: keverjük ki az ecetet az olívaolajjal, sóval, borssal, valamint reszelt fokhagymával. Adjuk hozzá a diódarabokat, a körtét, csirkehúst és végül a spenótleveleket, majd könnyedén forgassuk össze. Rögtön tálaljuk pirítóssal körítve.

Jó étvágyat!


0 megjegyzés:

Post a Comment