Tuesday, December 18, 2012

Christmas on the Corner

Hamarosan karácsony  
POSTCARDS  


We have just one week till Christmas Eve so all the people are in Xmas fever now. Honestly this year I hardly can dive into festive mood: there are lot of tasks on the workplace, celebrations here and party there, not talking about the presents ... it is so hard to make surprise if you haven't got time to go out only when your child is with you. Lucky for me I had little time at least to make a wreath, but other decorations are waiting for the end of this week. I also enjoyed to bake gingerbreads last week, my son helped me a lot, that evening was a little peaceful island on this crazy running world.

If you are curious check the recipe of "Soft Gingerbread" from last year, I used the same recipe only with a little modification: instead of pure wheat flour I've mixed 20 dkg rye flour with 50 dkg wheat flour to make it more fibrous.

Már csak egy hetünk van Szentestéig, szóval már biztosan mindenki karácsonyi lázban ég. Őszintén szólva az idén elég nehéz elmerülnöm az ünnepi hangulatban: rengeteg a feladat a munkahelyen, ünnepség itt, karácsony parti ott, nem beszélve az ajándékokról ... elég nehéz úgy meglepetést szerezni, hogy az embernek nincs ideje kimenni, csak amikor a kölyök is velem van. Szerencsére volt egy kis időm legalább a koszorút megcsinálni, de a többi dekoráció még várat magára hétvégéig. Nagyon élveztem múlt héten azt is, amikor mézeskalácsot sütöttünk, a fiam már rengeteget segített, így az az este végre a nyugalom kis szigete volt ebben az őrült rohanó világban.

Ha kíváncsiak vagytok, nézzétek meg a "Puha mézeskalács" receptet még tavalyról, ezúttal is ezt használtam, csak egy kis módosítással: búzaliszt helyett 20 dkg rozslisztet kevertem össze 50 dkg búzaliszttel, hogy az eredmény egy kicsit rostosabb legyen.


0 megjegyzés:

Post a Comment