Thursday, December 15, 2011

Classic Advent Wreath

Klasszikus adventi koszorú 
DECOR >> DIY 

 

When I have written my former post for the Orange Advent Wreath I looked the Advent traditions up on the net ... maybe it's a shame but only then I came to know how a classic Advent wreath should look like. So I decided to make another wreath according to the rules of Catholic traditions.

Amikor az előző posztomat írtam a narancs adventi koszorúhoz, utánanéztem a neten egy kicsit az adventi szokásoknak ... talán szégyen, de csak ekkor tudtam meg, hogyan is kellene egy klasszikus adventi koszorúnak kinéznie. Így aztán úgy döntöttem, készítek egy másik koszorút is a katolikus keresztény hagyományoknak megfelelően.


I bought 3 purple and 1 rose candles: purple is the historic liturgical color for three of the four Sundays of Advent, it symbolizes royalty, so Christ as the "Prince of Peace". The rose candle is lit on the Third Sunday of Advent, because it is known as Joy Sunday and this way the rose colour is the mixture of Advent purple and Christmas white. Some Advent wreaths include a fifth, Christ candle as well which is lit at Christmas Eve and it has usually the colour white.
To make an evergreen wreath I chosen branches of blue spruce (picea pungens) in order to decorate the wreath base. As the second component I gathered some coralberry (symphoricarpos) in the garden. To complete the design I bought some little spheres in harmonizing colours and used cones again.
Let's see the result!

Vásároltam 3 lila és 1 rózsaszín gyertyát: a lila a hagyományos liturgikus színe advent 3 vasárnapjának, egyaránt szimbolizálja a bűnbánatot valamint a fenséges, királyi mivoltában Jézust, mint a Béke Hercegét. A rózsaszín gyertyát advent harmadik vasárnapján kell meggyújtani, hiszen ez úgy is ismert, mint az Öröm Vasárnapja, és így a rózsaszín mint az adventi lila és karácsonyi fehér keveréke jelenik meg. Egyesek egy ötödik gyertyát is elhelyeznek a koszorú közepén, amelyet karácsony estéjén gyújtanak meg, ennek általában fehér a színe.
Az örökzöld koszorúhoz most ezüstfenyő (picea pungens) ágakat választottam, és ezzel dekoráltam a koszorú alapot. Második komponensként szedtem a kertben rózsaszín hóbogyót (symphoricarpos). Kiegészítőként színben harmonizáló kicsi gömböket és tobozokat használtam.
Akkor lássuk is a végeredményt!

0 megjegyzés:

Post a Comment