Monday, December 12, 2011

Chocolate Baked Banana

Csokis sült banán 
GASTRO >> Dessert When we have a desire for something light sweet that can be prepared quickly I often make baked banana. The melted chocolate in the soft banana with the taste of coconut, hmm, it warms me up in an autumn afternoon.

Amikor valami könnyű édességre vágyunk, ami ráadásul gyorsan elkészíthető, akkor gyakran csinálok sült banánt. Az olvadó csokoládé a puhára sült banánban a kókusz ízével, hmm, ez az ami felmelegít egy őszi délután. Ingredients:
- 1 banana per person
- chocolate (your favourite, we use simple dark chocolate)
- grated coconut
- rum (or rum essence dissolved in water)

Hozzávalók:
- személyenként 1 banán
- csokoládé (ami a kedvenc, mi egyszerű sötét étcsokit szoktunk)
- kókuszreszelék
- rum (vagy kevés vízben oldott rumaroma)


Preparation: make a long cut in the peeled banana, stuff the small chocolate cubes into it. Pour some rum on the bananas and spread the coconut on the top - just according to your taste and habit. Put in the oven of 200°C. It is ready within a few minutes you just have to wait until the chocolate is melted a little. If you like the banana not so soft and baked then you can remove it from the oven earlier, of course.

Elkészítés: a meghámozott banánokat hosszában középütt bemetszem, ide tömködöm bele a csokikockákat. Meglocsolom egy kis rummal és megszórom a kókuszreszelékkel - csak úgy ízlés és habitus szerint. 200°C fokos sütőbe tolom. Egy pár percen belül elkészül a desszertünk, csak addig kell várni, amíg egy kicsit megolvad a csokoládé. Ha valaki jobban szereti, hogy a banán nem sül olyan puhára, természetesen hamarabb is kiveheti a sütőből.

0 megjegyzés:

Post a Comment