Saturday, March 17, 2012

Pear Pie

Körtés lepény  
GASTRO ›› Dessert  


I love this kind of cookies: fruity, not too sweet, rich in fiber and can be made very easily. It takes more time to clean and ground the walnut than draw up the dough itself. By the way, the dough is very similar to muffin both in ingredients and the process, but the result will be a bit more juicy.

Szeretem az ilyen típusú sütiket: gyümölcsös, nem túl édes, rostos, és könnyen elkészíthető. Tovább tart a diót megtisztítani és ledarálni, mint magát a tésztát összeállítani. Apropó, a tészta nagyon hasonlít a muffinéhoz, hozzávalókban és az egyes lépésekben egyaránt, csak a végeredmény talán nem olyan száraz.

Ingredients (for 26 cm pie form):
- 1 big or 2 little pears
- 2 eggs
- 12 dkg butter
- 10 dkg cane sugar
- pinch of salt
- 1 big tbsp yoghurt
- 1 dkg Holland cocoa powder
- 10 dkg ground walnut
- 15 dkg flour (the best with half portion of wheat and rye flour)
- 1/2 pck backing powder (6 g)

Hozzávalók (26 centis sütőformához):
- 1 nagy vagy 2 kicsi körte
- 2 tojás
- 12 dkg vaj
- 10 dkg nádcukor
- csipet só
- 1 nagy evőkanál joghurt
- 1 dkg Holland kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg liszt (a legjobb búza és rozsliszt felesben)
- 1/2 csomag sütőpor (6 g)

Preparation:
take the dry ingredients - flour, cocoa, ground walnut and baking powder - and mix them in a small bowl. Melt the butter in micro and wait until it became lukewarm. Then take a large bowl and whisk the eggs with sugar until light and fluffy. Add the melted butter, pinch of salt and the yoghurt, lightly mix them as well. Finally add the mixture of dry ingredients and fold it into the dough. Like in case of muffins you don't need to work out the dough thoroughly, only mix it well.

If it is necessary spread the baking form with butter and sprinkle with flour, as usual, then scoop the dough into it and smooth the top. Maybe it is a bit hard to work with the dough as the butter thickens. Arrange the pear slides on the top.

Place the baking dish into a preheated oven of 200°C (without convection) and bake it for 30-35 minutes.

Enjoy your meal!

Elkészítés:
vegyük a száraz alapanyagokat - liszt, kakaópor, darált dió és sütöpor -, majd keverjük őket össze egy kisebb tálban. Olvasszuk meg a vajat a mikroban, és várjunk amíg langyosra hűl. Most vegyünk egy nagyobb tálat, és keverjük ki a tojásokat a cukorral, amíg könnyű habos lesz a massza. Ekkor adjuk hozzá az olvasztott vajat, csipet sót és joghurtot, majd könnyedén keverjük össze. Végül adjuk hozzá a száraz alapanyagokat is, és forgassuk bele a tésztába.  Akárcsak a muffin esetében, most se kell teljesen kidolgoznunk a tésztát, épp csak keverjük össze.

Ha szükséges vajazzuk és lisztezzük ki a sütőformát, ahogy kell, majd töltsük bele a tésztát, és simítsuk el a tetejét. Talán egy kicsit nehéz dolgozni a kész tésztával, főleg ahogy keményedik a vaj benne. Végül rendezzük el a körteszeleteket a tetején.

Tegyük a sütőformát 200°C-ra előmelegített sütőbe (nem légkeverés), és süssük úgy 30-35 percig.

Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Post a Comment