Sunday, January 15, 2012

Nutella Coffee

Nutellás kávé
GASTRO ›› Dessert


Have a great special coffee for Sunday afternoon? Then I recommend this very easy preparation where the chocolate hazelnut spread is melted in mild coffee latte.

Egy nagyszerű kávéspecialitást így vasárnap délután? Akkor szeretettel ajánlom ezt a nagyon könnyű elkészítési módot, ahol a csokoládés mogyorókrém beleolvad a lágy coffee latte ízébe.Ingredients (1 cup):
- 1 dl middle-strong coffee
- 1 dl milk
- 1 big tsp Nutella (chocolate hazelnut spread)
- whipped cream and cocoa powder for garnishing

Hozzávalók (1 csészéhez):
- 1 dl közepesen erős kávé
- 1 dl tej
-1 nagy tk Nutella (csokoládés mogyorókrém)
- tejszínhab és kakaópor díszítésnek

Preparation: make the coffee at first. It does not have to be a strong espresso, but not so light ... but as you like. Meanwhile warm the milk is a separate bowl. If the coffee is ready then spoon the Nutella on the bottom of glass, add the hot coffee and stir it as you can. (I think there is no need for additional sugar, but if you like the coffee very sweet then add the sugar in this step.) Dilute with the warm milk, stir it and finally decorate the top with whipped cream and cocoa. Enjoy!

Elkészítés: előbb főzzük le a kávét. Nem kell, hogy erős eszpresszót készítsünk, de azért ne is túl hígat ... bár variálható ízlés szerint is. Közben langyosítsuk meg a tejet egy külön edényben. Ha a kávé lefőtt, kanalazzuk a Nutellát a pohár aljára, adjuk hozzá a forró kávét, és keverjük el amennyire csak lehet. (Szerintem nem kell plussz cukor ehhez a kávéhoz, de ha valaki nagyon édesen szereti, akkor ebben a fázisban adjunk hozzá még cukrot.) Engedjük fel a meleg tejjel, keverjük át még egyszer, és a végén díszítsük tejszínhabbal valamint kakaóval. Élvezzük!

0 megjegyzés:

Post a Comment