Tuesday, January 10, 2012

Quasi-Scientific Research - Daily Shoes Week1

Kvázi tudományos kísérlet - napi topánka 1. hét
FASHION ›› Topanka  

There was an interesting initiative by a well-known Hungarian shoe-blogger of Topanka: she read a statistics about the habits of women in the USA that they wear only a 17,6% of their shoes. So she decided to document what she wears each day and invited us to joy to her challenge. (Original post see here.)

I liked the idea although I have more doubts how this research could work: first of all there are the seasons, of course in summer I won't wear my booties, and vice versa. The other aspect is our life-style: I wear another pieces for work and different shoes for my spare-time. If my child is ill I don't wear anything :) I also don't know how to count my shoes: there is a so-called "active" set of my shoes: the ones in good condition, corresponds to actual fashion. And the so called "passive" shoes: ones that are little worn, or not in fashion but in good condition or classic pieces (you know "one day will be good").

So I don't know how to draw the final conclusion but I started the documentation as well. We will see!

Indult egy érdekes kezdeményezés a jól ismert magyar cipőblogger, Topánka oldalán: egy statisztika szerint ugyanis az amerikai nők állítólag csak cipőik 17,6%-át használják rendszeresen. Így Topánka úgy döntött, hogy utánamegy a dolognak, vagyis megpróbálja dokumentálni a saját napi cipőviseletét, és másokat is bíztatott, hogy csatlakozzanak hozzá. (Eredeti poszt itt.)

Nekem is nagyon tetszett az ötlet, habár rögtön kétségeim is lettek, hogyan fog működni ez a kísérlet: először is ott van az idények kérdése, természetesen nyáron nem fogom a csizmáimat hordani és fordítva. A másik dolog az életvitel: más cipőket hordok munkába, és másokat a szabadidőmben. Ha a gyerkőc beteg, akkor meg semmit sem :) Az szintén nem tudom még, hogyan is fogom összeszámolni a cipőimet: ugyanis van az ún. "aktív" készletem: a jó állapotban levők, illetve amik igazodnak a mai divathoz. És ott vannak a kamrában a "passzív" cipők: amelyek már nem olyan tökéletes állapotúak, vagy még igenis jók, de már kimentek a divatból vagy klasszikus darabok (tudjátok a "jó lesz még egyszer" téma).

Szóval nem tudom még, hogy vonom le a végső következtetést, de elkezdem a dokumentálást én is. Majd meglátjuk mi lesz!


Week 1: weekdays at work, weekend for spare-time. The Sunday is not a joke: we were just lazing in the garden. 

1.hét: hétköznap munka, hétvégén szabadidő. A vasárnapi cipő nem vicc, csak a kertben lófráltunk egy kicsit.

2 megjegyzés:

topankablog.hu said...

Nagyon-nagyon szép teljesítmény, csak így tovább! :)

Andrea said...

Köszönöm, igyekszem... Azért jó lenne még más is csatlakozna, a kettő még nem túl reprezentatív :)

Post a Comment