Húsvéti fonott kalács (avagy baleset a konyhában)
GASTRO >> Hungarian cuisine
Let me explain the title right away: I prepare Easter bread using the same recipe for several years. Maybe because of madhouse before travelling I was not as careful as usual, so this year the bread did not look like as it should, although it was very tasty. I guess it was overrisen, and this is a good example for that accidents may happen in the kitchen anytime even if you are experienced or cook a meal that you've made several times.
Hadd magyarázzam meg rögtön a címet: húsvéti kalácsot évek óta készítek, mégpedig ugyanazon recept alapján. Talán az utazás előtti bolondok háza miatt, de nem figyeltem eléggé, így a kalács nem igazán néz ki úgy, ahogy kellene, habár nagyon finom volt. Szerintem túlkelesztettem, és ez most egy jó példa arra, hogy konyhai balesetek bárkivel megeshetnek, még ha tapasztaltabb is az ember lánya, vagy már egy rég kipróbált receptet követ.
So, now I would only list the ingredients just in order not to leave you without a bread tipp before Easter (the preparation follows otherwise the classic yeast cake recipes). But I will give a next try when I'm going home ... I hope in this case it will work again.
Szóval, most inkább csak a hozzávalókat listáznám, csak hogy ne hagyjalak benneteket húsvéti kalács tipp nélkül (az elkészítés egyébként a klasszikus kelt tésztának felel meg). Aztán, ha hazaértünk újra nekifutok a kalácsnak ... remélem ezúttal ismét működni fog.
Ingredients:
- 500 g wheal flour (shifted)
- 40 g fresh yeast
- 250 ml milk
- 100 g butter
- 100 g icing sugar
- 1/2 tsp salt
- 2 egg yolks
Hozzávalók:
- 500 g búzaliszt (átszitálva)
- 40 g friss élesztő
- 250 ml tej
- 100 g vaj
- 100 g porcukor
- 1/2 tk só
- 2 tojás sárgája
And the result // És a végeredmény:
0 megjegyzés:
Post a Comment