Wednesday, April 18, 2012

Pan-fried Trouts

Serpenyőben sült pisztráng  
GASTRO >> Hungarian cuisine 


I've brought this recipe from Ghymes, it was a delicious meal on Lenten days. There is a nice little lake in the garden where my father-in-law takes the trouts, so fresh fish is available by hand. They prepare trouts always in a same way: frying in pan and served with garlic paste. Simple, healthy and tasty.

Ezt a receptet Gyimesbükkről hoztam, ízletes ételként szolgált a böjti napokon. Van egy helyes kis tó a kertben, ahol apósom a pisztrángokat tartja, így mindig kéznél van a friss hal. A háziak mindig ugyanúgy készítik el a pisztrángot: serpenyőben megsütve, fokhagymapéppel tálalva. Egyszerű, egészséges és finom.

Since I just followed the process of frying fish I can just give you a rough description. So, first of all clean the trouts. Then rub them with special fish spice mixture and salt. Set aside for half an hour.

Mivel csak követtem az elkészítés menetét, ezért csak egy durva leírást tudok adni. Tehát, először is megtisztítjuk a pisztrángokat. Aztán bedörzsöljük őket speciális halas fűszerkeverékkel és sóval. Félretesszük úgy fél órára.


Heat some oil in a frying pan. Roll the trouts in flour and fry them on both sides. The heat should be quite moderate, so fish is fried slowly until crispy brown. Do not move the pan and turn the fish very carefully.

Forrósítsunk fel egy kevés olajat egy serpenyőben. Forgassuk meg a pisztrángokat lisztben, és süssük ki mindkét oldalán. A lángot egészen csendesre kell venni, így a hal lassan sül szép ropogós barnára. Ne mozgassuk a serpenyőt, és óvatosan fordítsuk meg a halakat.Meantime clean some garlic - it is according to your taste how much you prepare for the fish -, push the cloves through a garlic press, then in a small bowl stir the garlic paste with few drops of oil until it become so creamy.

Serve the fried trouts immediately garnished with the garlic paste, optionally with other garnishment like vegetable rice, or so.

Have a good meal!

Közben megtisztítunk fokhagymát - virtustól függően, amennyit szeretnénk a halhoz elfogyasztani -, átnyomjuk a gerezdeket egy fokhagymanyomón, majd egy kis tálba téve pár csepp olajjal addig kevergetjük, amíg kissé krémessé válik.

A sült pisztrángokat azonnal tálaljuk, a fokhagymapéppel körítve, illetve tetszés szerint egyéb köretet is kínálhatunk hozzá, mint például zöldséges rizst.

Jó étvágyat!


0 megjegyzés:

Post a Comment