Tuesday, August 21, 2012

August Flower Beds, Part 2

Augusztusi virágágyások, 2. rész 
GARDEN >> Park and flowers 


This year I didn't take as much care on the frontal flower bed as I did it before, although I've planted some basic flowers like the Spanish Flags and Sweet Alyssum, but most of the plants were grown by seeds. Thus it shows a little wild picture - which I like otherwise - dominated by marigolds. It is so hard to keep them alive in this heat, this is an extremely dry season and this flower bed gets the most sunshine. That is exactly why I must emphasize: I love Spanish Flags, they're beautiful and tolerate this climate. So let's have a short look at the flowers!

Ebben az évben nem fordítottam annyi figyelmet az elülső virágágyásra, mint korábban, habár ültettem például sétányrózsát és mézvirágot, de a legtöbb növényke inkább magról szaporodott. Ezért aztán kicsit vad kinézete van az ágyásnak - amit egyébként szeretek - , főszerepben a bársonyvirágokkal. Nehéz életben tartanom a virágokat ebben a nagy hőségben, extrém száraz évszakhoz lett szerencsénk, és ráadásul ez a legnaposabb ágyás. De pont ezért nem győzöm hangsúlyozni: imádom a sétányrózsát, gyönyörűek, és igen jól tűrik a klímát. Hát, pillantsunk rá a virágokra egy kicsit közelebbről!


This is how the flower bed looks like. In the background, at the fence Black-eyed Susans (Rudbeckia hirta) bring up the rear, meanwhile you can see the dominance of marigolds (Tagetes) as well.

Így néz ki maga az ágyás. A háttérben, a kerítésnél kúpvirágok (Rudbeckia hirta) zárják a sort, míg láthatjátok a bársonyvirágok (Tagetes) dominanciáját is.And here you can see the lovely Spanish Flags (Lantana camara). Among them Baby's Breath (Gypsophila paniculata) and wild white Petunias ease the flower beds.

És itt láthatjuk az imádott sétányrózsákat (Lantana camara). Közöttük fátyolvirág (Gypsophila paniculata) és vad fehér petúniák lazítják a virágágyást.
I have some wild cockscombs, too, they reproduce themselves from seeds each year and are sooo huge.

Van néhány vad kakastaréjom is, magról szaporodnak most már évek óta, és jóóó nagyok.


In some hidden corners we can find Gazanias, too.

A rejtett kis sarkokban találhatunk záporvirágot is.0 megjegyzés:

Post a Comment