Monday, July 30, 2012

Burst of Vegetables

Zöldségözön 
GARDEN >> Vegetable garden 


I have reported the vegetable garden a long while despite of fact we are working hard with it and fortunately in last weeks I don't really need to go to the local market. So I made some photos to give you a bite from our paradise :)

Régen tudósítottam már a veteményesünkből, habár folyamatosan sokat dolgozunk vele, és szerencsére el is lát minket minden földi jóval, az elmúlt hetekben nem igazán kellett piacra mennem. Szóval készítettem néhány fotót, hogy nektek is adjak egy falatot a mi kis paradicsomunkból :)

This year I succeeded to find a yellow beans in good quality, so I've already filled the fridge with yellow and green beans.

Idén sikerült jó minőségű sárga zöldbabot szereznem, szóval feltölthettem már a fagyasztót sárga és zöld hüvelyű zöldbabbal.



Plastic greenhouse is a success story in each year: we grow tomatoes, different type of peppers and cucumber in it. The only critical point is to fight against pests and diseases: I don't really like to spray with insecticides but sometimes it's a must.

A föliasátor minden évben egy sikersztori: paradicsomot, különféle paprikákat és kígyóuborkát nevelünk benne. Az egyetlen kritikus pont a kártevőkkel és betegségekkel szembeni küzdelem: nem igazán szeretem permetezni, de néha már muszáj.







Most of the plants are suffering in the heat but I really hope for some crops of corns and aubergines as well.

A legtöbb növényünk szenved a hőségben, de igazán bízok egy kis padlizsán és kukorica termésben is.


Zucchinis have a good year: I can hardly process them. The little pieces I try to cook in the kitchen, but most of them are left to grow a little bigger, then I peel them and cut into cubes in order to fridge ... zucchini cream soup is perfect from frozen vegetable, too.

A cukkiniknek igen jó évük van: alig tudom feldolgozni őket. A kisebb példányokat próbálom a konyhában elkészíteni, de a többit hagyom nagyobbra nőni, majd lehámozom, felkockázom, hogy aztán így lefagyasszam őket ... a cukkini krémleves fagyasztott zöldségből is finom. 



0 megjegyzés:

Post a Comment