Sunday, July 22, 2012

Siófok at Nightfall

Siófok alkonyatkor  
POSTCARDS  


We spent our small vacation last week on the south shore of Lake Balaton in Siófok. When I was younger I used to spent more vacation here - ie. Siófok is also called as a party capital of the lake -, but in last 10 years we preferred the northern shore with the wonderful mountains and wines. Now that we form a "family with little child" we returned to the south shore and I realized I missed this face of Balaton. The long walk in the water, the beautiful sunsets, but I also like the bazaar because it reminds me to our Turkish trip. You can really feel that you are a tourist when you're strolling in the crowd.

Múlt héten egy rövid kis vakációt töltöttünk a Balaton déli partján, Siófokon. Amikor fiatal voltam, többször is nyaraltam itt - ti. Siófok a tó parti fővárosaként is ismert -, de az utóbbi 10 évben inkább az északi partot részesítettük előnyben, csodálatos hegyeivel és boraival. Most, hogy mi is "kisgyermekes családot" testesítünk meg, visszatértünk a déli partra, és rájöttem, hogy hiányzott ez az arca a Balatonnak. A hosszú séták a vízben, gyönyörű naplementék, de én szeretem a bazársort is, emlékeztet a török utunkra. Itt igazán turistának érezhetem magam, ahogy a tömegben sétálok.

We could have only small walks and mostly after the supper, this is how you can do it with a small child. The port is mandatory to visit all the time, you can surely catch swans and ducks as well. We were wandering in the center of Siófok, too, and it was a pleasant surprise for me that the whole main square has been renovated. The best idea was to renew the old water tower, you can go up with an elevator and enjoy a beautiful panorama of Siófok. Meantime you can have some drink in the bar, or playing with cool touch screen games of Samsung.

Csak kisebb sétákat tudtunk tenni, azt is csak vacsora után, ilyen az, ha az ember kisgyermekkel kirándul. A kikötő mindig kötelező számunkra, biztosan találkozunk hattyúkkal és kacsákkal is. Kicsit kóboroltunk a belvárosban is, és bizony kellemes meglepetésként ért, hogy újjáépítették az egész fő teret. A legjobb ötlet a víztorony felújítása volt, egy lifttel lehet felmenni, és odafönt aztán élvezni a csodálatos siófoki panorámát. Eközben még iszogathatunk is a bárban, vagy játszhatunk a Samsung menő érintőképernyős játékaival.


0 megjegyzés:

Post a Comment