Thursday, July 12, 2012

Tuna Salad with Florence Fennel

Tonhalsaláta édesköménnyel  
GASTRO ›› Everyday supper  


Sorry for low activity on blog but I have guests in these days. Now I try to make a quick post although just a storm is brewing. So, we have wonderful iceberg salad in the garden this year, thus we ate lots of salad in last month but regarding recipes I've just repeated myself. But this salad is worth writting a post.

I'm not a big friend of mayonnaise in salads it often makes it so stodgy, but we can see very good couplings as well. For example, now I combined a little mayonnaise with yoghurt and florence fennel so we got a good balanced  and fresh taste for tuna.

Sajnálom, hogy alig mocorgok a blogon, de mostanában vendégeim vannak. Azért próbálok egy gyors posztot összehozni, habár odakint épp vihar készülődik. Szóval, gyönyörű jégsaláta terem a kertünkben, így rengeteg salátát ettünk a múlt hónapban, de receptek terén csak ismételtem önmagam. Azonban a következő recept megér egy posztot.

Nem vagyok nagy híve, hogy majonézt tegyünk a salátába, gyakran nagyon elnehezíti az ételt, de azért láthatunk nagyon jó párosításokat is. Például ezúttal egy kevés majonézt joghurttal kevertem el, majd az édeskömény hozzáadásával egy jól kiegyensúlyozott és friss ízű kísérőt kaptunk a tonhalhoz.

Ingredients (Serves 2):
- 1 little canned tuna (I used 80 g portion)
- 2 big plamful of chopped iceberg salad
- 1/2 bulb of florence fennel
(- 1 palmful of canned corn - it is optional)
- 1 palmful of sunflower seeds
- 1 yoghurt (140 g)
- 2 big tbsp mayonnaise
- salt, pepper, dill, lemon juice

Hozzávalók (2 főre):
- 1 kis konzerv tonhal (én 80 g-osat használtam)
- 2 nagy maréknyi aprított jégsaláta levél
- 1/2 édeskömény gumó
(- 1 maréknyi konzerv kukorica - opcionális)
- 1 maréknyi napraforgó mag
- 1 doboz joghurt (140 g)
- 2 nagy ek majonéz
- salt, bors, kapor, citromlé

Preparation:
at first make the dressing. In the salad bowl mix the yoghurt with mayonnaise, then season with salt, pepper, a squeeze of lemon juice and finely chopped dill. Add the tuna chunks and the finely shredded sweet fennel (and the corn of coarse if you have), then mix it well. The salad is ready - you can place it in the fridge and wait some hours for better taste, but it can be served immediately, too.

Make a bed with iceberg salad leaves, scoop the tuna salad on it and sprinkle with sunflower seeds.

Enjoy your meal!

Elkészítés:
először a dresszinget állítjuk össze. Egy salátástálban keverjük össze a joghurtot a majonézzel, majd ízesítsük sóval, borssal, egy csavarásnyi citromlével, illetve a finomra vágott kaporral. Adjuk hozzá a tonhaldarabokat és a finomra vagdalt édesköményt (illetve a kukoricát, ha van), majd keverjük jól össze. Kész is a saláta - persze betehetjük a hűtőbe is néhány órára, hogy jobban összeérjenek az ízek, de akár rögtön is tálalhatjuk.

Csináljunk a jégsalátából ágyikót, kanalazzuk rá a tonhalsalátát, végül szórjuk meg a tetejét napraforgó maggal.

Jó étvágyat!


0 megjegyzés:

Post a Comment