Friday, February 10, 2012

Fresh Tuna Salad

Friss tonhal saláta  
GASTRO >> Everyday supper  


This salad could remind us to famous Nicoise salad, if we mix it with the former recipe of "Rustic Green Bean Salad" we would get that dish indeed. It seems we prefer the simple taste variations and I like to reduce the great classics, but from other aspect I could say this is the way to make two recipes from one :).
So back to the salad, I left only the fresh vegetables, lettuce, tomato and the canned ones, tuna, olive and added some remaining corns. The dressing is also simple lemon-mustard-oil based. We had a great dinner yesterday.

Ez a saláta emlékeztethet bennünket a híres nizzai salátára, ha összevegyítenénk az előző "Rusztikus zöldbab saláta" recepttel, valóban ezt az ételt kapnánk. Úgy látszik, jobban kedveljük az egyszerű ízvariációkat, és szeretem leegyszerűsíteni a nagy klasszikusokat, de egy másik szemszögből mondhatnám azt is, íme így kell csinálni egy receptből kettőt :)
No, de vissza a salátához, csak a friss zöldségeket hagytam meg, saláta, paradicsom, valamint a konzervféléket, tonhal, olívabogyó, meg egy kis maradék kukorica. Az öntet szintén egy egyszerű citrom-mustár-olaj kombináció. Nagyszerű vacsoránk volt tegnap.




Ingredients (Serves 2):
- 100 g lettuce
- 2 tomatoes
- 1 tuna can (in olive oil, mine was 160 g)
- 2 eggs
- a palmful canned corns
- 10-12 olives
- juice of 1/2 lemon
- 1 tsp mustard
- 2 tbsp olive oil (+ oil in tuna can)
- salt, pepper

Hozzávalók (2 főre):
- 100 g saláta
- 2 paradicsom
- 1 doboz tonhalkonzerv (olíva olajos, nekem 160 g volt)
- 2 tojás
- egy maréknyi konzerv kukorica
- 10-12 szem olívabogyó
- fél citrom leve
- 1 tk mustár
- 2 ek olíva olaj (+ ami a konzervben van)
- só, bors

Preparation:
boil the eggs for hard or semi-hard (8-12 minutes). Wash and tear the lettuce, or use prepared salad mix. Wash the potatoes, seed if you like and cut into cubes. For the dressing take a large salad bowl, then whisk together the mustard with lemon juice and olive oil, season with salt and pepper. Put the tuna in and with a fork break in small pieces. Add tomato, corns and olives, then fold them in. I like to mix in the lettuce as well in order to take over the taste of dressing, but you can serve the vegetable-tuna mix on salad bed, too.

Serve the tuna salad with the boiled eggs and toast.
Enjoy your meal!

Elkészítés:
főzzük meg a tojást keményre, vagy félkeményre (8-12 perc). Mossuk meg a salátát, és tépjük falatnyi darabokra, vagy használjunk kész saláta keveréket. Mossuk meg a paradicsomot, magozzuk ki, ha úgy szeretjük, és vágjuk kockákra. Az öntethez vegyünk előbb egy nagy salátás tálat, keverjük ki a mustárt a citromlével és olíva olajjal, majd ízesítsük sóval, borssal. Tegyük bele a tonhalat, és a villával törjük kicsi darabokra a halhúst. Adjuk hozzá a paradicsomot, kukoricát és az olíva bogyókat, majd forgassuk össze az egészet. Én szeretem a salátaleveleket is belekeverni, hogy átvegyék a dresszing ízét, de tálalhatjuk a zöldség-tonhal keveréket salátaágyon is.

A tonhal salátát a főtt tojással és pirítóssal kínáljuk.
Jó étvágyat!


0 megjegyzés:

Post a Comment